De Vaart 23
7784 DK ,Gramsbergen (Ane, NL)
+31 524 - 561 122
Altena Classic Service

MGTD, 1953

Verkocht
Bouwjaar1953
Motor:4 cilinder lijnmotor
cilinderinhoud:1466 cc.
carburatie:2x S.U.
vermogen:64 pk. bij 5500 tpm.
topsnelheid:135 km/u.
versnellingen:4 handgeschakeld met overdrive
gewicht:875 kg.

De MG TD kwam op de markt in 1950 en was de opvolger van de MG TC, de Britse sportauto die, de naar hun land teruggekeerde, Amerikaanse soldaten zo in hun hart gesloten hadden. Net als voor de MG TC was Amerika voor de TD de belangrijkste afzetmarkt. Onderstel en carrosserie van de TD kwamen in grote lijnen overeen met die van de TC. De TD beschikte echter over een tandheugel-stuurinrichting, schroefveren (in plaats van bladveren) en onafhankelijke wielophanging vóór. De spatborden waren anders van vorm omdat de grote 19 inch spaakwielen van de TC plaats hadden gemaakt voor 15 inch wielen. Vanaf 1950 kwam er tevens een MKII versie op de markt die naast de MKI werd gebouwd. De MK II beschikte over een krachtiger motor en een “power bulge” op de rechter motorklep. De MG TD werd gebouwd tot 1953 en opgevolgd door de MG TF.

Verkoopinformatie:  Zeer nette MG TD van bouwjaar 1953 in dé kleur: British Racing Green met een prachtig crème lederen interieur. De auto is voorzien van een Moto Lita houten stuurwiel, canvas tonneau cover, bagagerek, canvas softtop compleet met zijruiten. De motor is afgewerkt met een mooi aluminium kleppendeksel.
De eigenaar heeft besloten na er 15 jaar van te hebben genoten, de auto te verkopen.
De TD is oorspronkelijk geleverd in het zonnige Amerikaanse Californië en is in 1998 rechtstreeks naar de Nederlandse eigenaar gegaan die de auto dan ook altijd keurig heeft onderhouden. Ondanks dat er heel weinig mee werd gereden werd er jaarlijks de nodige aandacht aan besteedt en de map met complete documentatie en vele facturen getuigen dat alles altijd prima in orde moest zijn.
Deze MG TD rijdt, mede door zijn krachtige 1500 cc motor, echt supergoed en biedt de echte liefhebber heel veel plezier !

Onze prijs Op aanvraag
Bouwjaar 1953
Uw browser is niet up-to-date!
U maakt gebruik van een oude, achterhaalde internet browser.

Om deze website te kunnen bezoeken raden wij u aan uw browser te updaten.