De Vaart 23
7784 DK ,Gramsbergen (Ane, NL)
+31 524 - 561 122
Altena Classic Service

Tips voor uw klassieker

In de winterperiode zal uw klassieker waarschijnlijk minder tijd buiten op de weg gaan doorbrengen en meer in de garage. Op zich natuurlijk goed om onnodige slijtage aan uw gekoesterde klassieker te voorkomen, maar het langere tijd stilstaan kan ook de nodige problemen veroorzaken, zoals vastzittende remmen, lege accu’s, en banden met platte kanten.

We adviseren u dan ook om een aantal kleine maatregelen te nemen voordat u de auto wegzet:

* Zet de auto altijd schoon en droog weg om roest te voorkomen. Maak na het wassen een rit van minimaal een half uur voordat u de auto voor langere tijd stalt. Hierdoor verdampt het achtergebleven vocht. Hiermee voorkomt u later problemen zoals vastzittende remmen, vliegroest onder de motorkap en dergelijke.

* Om het chroomwerk in optimale staat te houden is het raadzaam om het in te smeren met een laagje zuurvrije vaseline. Ook is het raadzaam om spaakwielen in te spuiten met een dun laagje WD40 (kruipolie).

* Heeft u een cabriolet? Sluit dan altijd de kap voor het wegzetten. Hierdoor voorkomt u lelijke kreuken en kleurverschillen in de kap, bovendien blijft het interieur schoner.

* Zet de ruiten op een kiertje. Dit geeft het interieur de kans te luchten en voorkomt mufheid

* Zet de auto weg met een volle tank om roestvorming in de tank te voorkomen; zorg dat olie en koelvloeistof op peil zijn.

* Zorg dat de auto niet op de handrem staat, maar zet hem in de eerste versnelling of in de “P” stand.

* Ontkoppel de accu en laadt hem van tijd tot tijd op met een daarvoor geschikte (druppel) lader. Hiermee voorkomt u een lege of kapotte accu!

* Om platte kanten op de banden te voorkomen raden wij u aan de auto rondom op bokken te zetten, met de wielen van de grond. Mocht dit lastig zijn, dan kunt adviseren wij u om de banden op hoge spanning (3.5 – 4 bar) te zetten, en vervolgens de auto iedere maand even te verzetten. Hiermee voorkomt u ook dat de remmen vast gaan zitten.

* Bedek de auto met een vochtdoorlatende auto cover.

* Ook is het goed de auto eens per maand, op een droge dag, te starten en/of een rondje te rijden. Zorg hierbij dat de motor goed op temperatuur komt om condensvorming in het uitlaatsysteem te voorkomen. Controleer altijd van te voren het Olie en Koelvloeistof peil!

* Wij raden u aan om voor elke winterstalling de olie te verversen. Oudere Olie bevat namelijk zuren die de lagers, de krukas en andere delen van de motor kunnen aantasten.

Buiten deze tips is het uiteraard essentieel om jaarlijks onderhoud te (laten) plegen aan uw auto, waarbij de auto op hoofdpunten geïnspecteerd wordt. Wij nemen u deze zorg graag uit handen wanneer u dit uitkomt. Het kan druk zijn in onze werkplaats, dus maak tijdig een afspraak!

Blog

Via Flaminia Classic & Trails Of Afrika 2020

* Via Flaminia Classic   Wij houden van Italië, en wij houden van klassieke auto's. Daarom zijn wij in 2005 gestart met het organiseren van oldtimerrally's. En vanaf dat moment zijn wij elk jaar naar Italië geweest, het land en de mensen van wie we zoveel houden.   In september gaan wij naar de streek, die zo beroemd is vanwege de Mille Miglia; Midden-Italië. De rally start in de buurt van Siena en wij steken de Apennijnen meerdere keren over om te eindigen in de buurt van Rome.   Wij verblijven veelal in historische dorpen en kastelen. Het rally werk is niet al te serieus. Het gaat om het genieten van het mooie dat het leven in Italië te bieden heeft.   Indien u dit wenst, brengen wij uw auto per vrachtwagen naar het dichtstbijzijnde vliegveld. Kijk hier voor meer informatie. ............................................................................................................................................................................................................................................................................................   *The Trials of Afrika   Een rally speciaal voor vooroorlogse auto's door zuidelijk Afrika. We rijden over de mooiste wegen van de Westkaap; een aantal echt geweldige bergpassen voordat wij aankomen bij de weelderige en beroemde wijngebieden. Rijdend naar Namibië wordt het landschap steeds meer dor en uiteindelijk wordt het spectaculair, een geheel andere wereld. We laten onze auto's achter in Walvis Bay en vliegen naar Botswana voor enkele dagen safari. De finish is in het Royal Livingstone Hotel met uitzicht over de Victoria Watervallen. Klik hier voor meer informatie.  
Uw browser is niet up-to-date!
U maakt gebruik van een oude, achterhaalde internet browser.

Om deze website te kunnen bezoeken raden wij u aan uw browser te updaten.