De Vaart 23
7784 DK ,Gramsbergen (Ane, NL)
+31 524 - 561 122
Altena Classic Service

BMW 2002 Rally, 1969

Verkocht
Bouwjaar1969
Motor: Vier Cilinder Motor

BMW 2002 (E10) rally auto, jaar 1969. Chassisnummer 164100X, motornummer 336008X. Kleur Chamonix wit gecombineerd met een donkerblauw/ zwart rally interieur. Deze fantastische BMW 2002 komt uit de eerste en meest gewilde E10-serie met de slanke chromen bumpers, de tuitvormige dashboardknoppen en de ronde lampen aan de voor- en achterkant. Deze BMW 2002 is voorzien van een fabriek origineel schuifdak! Deze BMW 2002 is uitvoerig geprepareerd voor competitieve en zware historische rallyomstandigheden. De auto heeft deelgenomen aan vele rally’s zoals te zien is aan de trofee-stickers op de achterste zijruit! De auto is na elke rally uitvoerig nagezien en onderhouden. Deze BMW 2002 verkeert in zeer goede conditie en de carrosserie is zeer gaaf!

 

Een korte opsomming van de upgrades en rallyopties:

Rolkooi, versterkte veerpoten voor, dwarsversteviging over de veerpoten voor en achter, dikkere stabilisatorstang voor, gemodificeerd tussenschot in de kofferbak om twee reservewielen tussen de achterwielen te plaatsen, twee brandstoftanks, twee benzinepompen, twee grote benzinefilters, Intrax schokdempers rondom, schijfremmen met 4-zuiger remklauwen voor, sperdifferentieel, op maat gemaakte RVS uitlaat, carterbeschermplaat, hoge capaciteit radiator, extra lampen op de voorbumper, speciale sportstoelen met hoofdsteunen, 4-punts veiligheidsgordels, extra (betrouwbare) meters, elektrische koelventilator en een Rally tripmeter. De motor is ‘getuned’ en uitgerust met een ‘snellere’ Schrick-nokkenas, een ‘free flow’ uitlaatspruitstuk, twee dubbele carburateurs, stalen cilinderkopbouten en moeren en een van binnen gepolijst inlaatspruitstuk. De versnellingsbak is een 5-traps ‘dog-leg’ sportbak.

 

Na het lezen van de upgrades en optielijst zal het duidelijk zijn dat deze BMW 2002 een zeer competitieve historische rallyauto is! Deze fantastische machine is klaar voor elk nieuw avontuur in handen van een nieuwe eigenaar!

Onze prijs Verkocht
Bouwjaar 1969
Uw browser is niet up-to-date!
U maakt gebruik van een oude, achterhaalde internet browser.

Om deze website te kunnen bezoeken raden wij u aan uw browser te updaten.