De Vaart 23
7784 DK ,Gramsbergen (Ane, NL)
+31 524 - 561 122
Altena Classic Service

Austin Healey MK IIa Rally, 1964

Verkocht
Bouwjaar1964
Motor:Zescilinder lijnmotor

Austin Healey 3000 Mk II convertible, jaar 1964. Chassisnummer HBJ7L / 22786, motornummer 29F / RU / H-3705. Kleur lichtblauw (Powder Blue) gecombineerd met een zwartleren interieur. Off-white soft-top (nieuw gemonteerd) en een zwarte hood-cover.

Deze magnifieke Austin Healey 3000 Mk II Convertible, ook wel Mk II ‘A’ genoemd, werd in de jaren 2007 – 2009 volledig gerestaureerd en perfect rally geprepareerd door Altena Classic & Rally Service. Kosten noch moeite werden gespaard om aan de eisen van de eigenaar te voldoen. Inclusief de initiële aanschaf van de auto zijn de restauratie- en voorbereidingskosten opgelopen tot ca. 150.000 euro. In 2009 won deze ‘Big Healey’ de FOCWA-prijs voor beste rally geprepareerde Austin Healey op de InterClassics in Maastricht. De auto wordt compleet geleverd met een FIVA-identiteitskaart, een fotoreportage en facturen van de restauratie/ preparatie en servicefacturen. Alles is perfect gedocumenteerd. Een unieke auto, het zal niet lukken een tweede, volledig rally geprepareerde, Austin Healey in deze excellente staat te vindenuitstekende staat te vinden!

De auto is (onder andere) uitgerust met de volgende opties, aanpassingen en verbeteringen. Volledig versterkt chassis en carrosserie, klasse A rolbeugel, een speciaal kofferdeksel, koelroosters (louvres) in de voorspatborden en in de motorkap, vier extra lampen aan de voorzijde (vérstralers en mistlampen), rallyinstrumenten en een kaartleeslamp op het dashboard, een speciaal gefabriceerde zijuitlaat (met een fantastisch geluid!), speciale leren sportstoelen, vierpunt veiligheidsgordels, zwart gelakte aluminium Minilite wielen, Vredestein-banden met veel grip, een aangepaste kabelboom, verbeterde en versterkte wielophanging (met polyurethaan bussen), getunede motor (door firma van Giersbergen), verbeterd koelsysteem, elektrische koelventilator, grote aluminium benzinetank, gescheiden remsysteem, verzwaarde motorsteunen, gewijzigd inlaatspruitstuk , ‘free-flow’ uitlaatspruitstuk een brandblussysteem, enzovoort.

Dit is een zeer bijzondere en spectaculaire Austin Healey 3000 rallyauto!

Onze prijs Verkocht
Bouwjaar 1964
Uw browser is niet up-to-date!
U maakt gebruik van een oude, achterhaalde internet browser.

Om deze website te kunnen bezoeken raden wij u aan uw browser te updaten.