De Vaart 23
7784 DK ,Gramsbergen (Ane, NL)
+31 524 - 561 122
Altena Classic Service

AlvisSpeed 25 Cross & Ellis Tourer

Verkocht
Bouwjaar1938
Motor:zes cylinder lijnmotor
Cylinderinhoud:3500 cc
Vermogen:106 pk
Versnellingsbak:4 handbediend, volledig gesynchroniseerd

Alvis is opgericht door Thomas George John en G.P. de Freville. De eerste auto’s onder de naam Alvis werden gebouwd in 1920 en de laatste Alvis (sport) auto’s kwamen 47 jaar later uit de fabriek in Coventry.
De auto’s van Alvis waren kwalitatief en qua afwerking van uitstekende kwaliteit en waren erg snel. Alvis ontwikkelde en fabriceerde vele onderdelen in eigen beheer. De productie was kleinschalig en exclusief. Alvis was het eerste Britse merk dat experimenteerde met voorwielaandrijving in de jaren twintig, in 1925 bouwde men zelfs sport- en raceauto’s met voorwielaandrijving die tevens waren voorzien van een bovenliggende nokkenas.
Verkoopinformatie:
De hier getoonde Alvis Speed 25 is dus een van de grote Engelse pre-war super cars uitgerust met een soepele 6 cilinder lijnmotor met een vermogen van 106 pk en een topsnelheid van maar liefst 106 Mph. De volledig gesynchroniseerde versnellingsbak is een genot om te bedienen en onafhankelijke voorwielophanging en pneumatisch rembekrachtiger geven de auto een prima wegligging en dito remvertraging.  In totaal zijn er slechts 389 Speed25 ’s gebouwd waarvan er wereldwijd nog slechts 110 van bestaan. Van dit type met de Cross & Ellis body zijn er slechts 39 gebouwd waarvan er nog 19 bestaan!
De auto is zeer origineel en heeft matching numbers. De Speed25 is zojuist geheel op vakkundige wijze gerestaureerd. Alle documentatie van de restauratie wordt natuurlijk bijgeleverd.O.a. de motor is geheel gereviseerd met nieuwe kleppen, zuigers, lagers enz. Ook het ash-frame is waar nodig hersteld met gebruikmaking van gewaterd essenhout. De aluminium bodypanelen zijn in perfecte staat.
Alle originele details zijn behouden gebleven en de Alvis loopt, remt en stuurt absoluut fantastisch. De auto staat op Nederlands kenteken en het originele Engelse kenteken is ook aanwezig.
Het is kortom een bijzondere gelegenheid om een unieke auto te verkrijgen.

Onze prijs Verkocht
Bouwjaar 1938
Uw browser is niet up-to-date!
U maakt gebruik van een oude, achterhaalde internet browser.

Om deze website te kunnen bezoeken raden wij u aan uw browser te updaten.