De Vaart 23
7784 DK ,Gramsbergen (Ane, NL)
+31 524 - 561 122
Altena Classic Service

Rover14HP Streamline saloon, 1935

Verkocht
Bouwjaar1935
Motor:6 cilinder motor (OHV)
Cilinderinhoud:1577 cc.
Carburatie:1 x SU
Vermogen:48 pk. Bij 4600 tpm.
Topsnelheid:100 km/u.
Versnellingsbak:4, handgeschakeld
Remmen:trommelremmen rondom
Gewicht:1360 kg
Chassis nummer:L349

Rover 14 HP Streamline saloon, jaar 1935. Kleur lichtgrijs/blauw met een donkerblauw lederen interieur en donkerblauw tapijt. Deze bijzonder fraaie en uiterst zeldzame Rover 14 HP Streamline saloon verkeert in zeer goede en zeer originele staat, een ware tijdmachine!

De auto werd voor het eerst geregistreerd in Groot-Brittannië op 10 mei 1935. De Streamline saloon werd door Rover gebouwd met een volledig aluminium carrosserie. Er werden slechts 14 auto’s van dit type gebouwd waarvan er nog twee wereldwijd bekend zijn. Deze Rover 14 is werkelijk perfect gedocumenteerd; vanaf het prille begin bij de eerste eigenaar! Alle documenten, oude foto’s, originele folder, origineel handboek, origineel onderdelenboek en nog veel meer documentatie is aanwezig in mappen (zie foto’s). Ook is het originele Engelse kenteken aanwezig. Een zeer bijzondere vooroorlogse Rover die ook nog eens subliem en comfortabel rijdt en schakelt!

Onze prijs Verkocht
Bouwjaar 1935

Blog

Traditionele open huis dagen Altena

Op Donderdag 27 & Vrijdag 28 December bent u van harte welkom bij ons tijdens de traditionele open huis dagen. De showroom krijgt weer een metamorfose om u in ongedwongen sfeer te laten genieten van diverse prachtige blinkende klassiekers. Zeker de werkplaats is een kijkje waard. Er zijn verschillende auto's voor reparatie, restauratie en onderhoud. Tevens interessant zijn de prewars en klassieke rally auto's.  
Uw browser is niet up-to-date!
U maakt gebruik van een oude, achterhaalde internet browser.

Om deze website te kunnen bezoeken raden wij u aan uw browser te updaten.