De Vaart 23
7784 DK ,Gramsbergen (Ane, NL)
+31 524 - 561 122
Altena Classic Service

MGTC, 1948

Verkocht
Bouwjaar1948
Motor:Vier cilinder motor
Cilinderinhoud:1250cc
Vermogen:54 pk.
Versnellingsbak:4 handgeschakeld

De MG TC was de eerste nieuwe naoorlogse MG. De TC werd voorgesteld in 1945.
De TC was gebaseerd op de vooroorlogse TB en grotendeels gelijk aan deze auto. De voornaamste verbetering aan de TC was het grotere interieur dat 10 cm in breedte was toegenomen. De vormgeving was identiek aan de TB, vooroorlogs met separate, vloeiend gelijnde, spatborden, grote 19 inch spaakwielen en een neerklapbare voorruit.

De MG TB/TC series werden bewonderd door Amerikaanse soldaten die op het punt stonden naar Amerika terug te keren; dit soort, veel rijplezier biedende, sportwagentjes kende men in Amerika niet…
Het resultaat was dat vele TB’s en TC’s meegenomen werden naar Amerika en daardoor een enorme vraag naar de MG TC ontstond aan de overzijde van de oceaan. Alle TC’s waren rechts gestuurd, hadden bladvering rondom en een 54 pk. viercilinder motor. In 1950 werd de MG TC opgevolgd door de MG TD.
Verkoopinformatie:
Prachtige MG TC van bouwjaar 1948. Uitgevoerd in de klassieke kleuren zwart met een rood lederen interieur. Als contrast zijn de canvas softtop, hoodcover en tonneaucover in de kleur beige. Deze MG heeft chassisnummer TC4750 en motornummer XPA5388 en is matching! Eind jaren 90 is de auto zeer uitgebreid en professioneel gerestaureerd naar originele maatstaven. Een complete fotoreportage en uitgebreide documentatie wordt bijgeleverd.
De MG is o.a. voorzien van nieuwe spaakvelgen met Dunlop banden, originele Lucas lampen en spiegels, en aluminium kleppendeksel.

Onze prijs Verkocht
Bouwjaar 1948

Blog

Traditionele open huis dagen Altena

Op Donderdag 27 & Vrijdag 28 December bent u van harte welkom bij ons tijdens de traditionele open huis dagen. De showroom krijgt weer een metamorfose om u in ongedwongen sfeer te laten genieten van diverse prachtige blinkende klassiekers. Zeker de werkplaats is een kijkje waard. Er zijn verschillende auto's voor reparatie, restauratie en onderhoud. Tevens interessant zijn de prewars en klassieke rally auto's.  
Uw browser is niet up-to-date!
U maakt gebruik van een oude, achterhaalde internet browser.

Om deze website te kunnen bezoeken raden wij u aan uw browser te updaten.