De Vaart 23
7784 DK ,Gramsbergen (Ane, NL)
+31 524 - 561 122
Altena Classic Service

Mercedes-BenzW21 '200' Kurz, 1933

Bouwjaar1933
Motor:zes cylinder lijnmotor

Mercedes-Benz 200 Cabriolet (W21 C ‘Kurz’), jaar 1933. Chassisnummer U9936X, carrosserienummer 25519X, motornummer op aanvraag; ‘matching numbers’. Kleur ‘two-tone’ donkerrood met zwart gecombineerd met een beige leren interieur en beige tapijt. Zwart mohair cabrioletkap en kapafdekking. Deze zeldzame Mercedes-Benz W21 cabriolet is een speciale uitvoering op een kort (‘Kurz’) chassis voorzien van een ‘Sindelfingen’ carrosserie. De automobiel is uitgerust met een type M21 motor en een Maybach versnellingsbak met overdrive/ ‘Schnellgang’.

De automobiel werd in oktober 1933 nieuw afgeleverd aan dhr. Witt in Hamburg (kopie bestelformulier aanwezig). Tien jaar later kwam de Mercedes cabriolet in handen van de familie Bink die de auto, drie generaties en 50 jaar lang, in bezit heeft gehad. Pas in 1996 werd de auto verkocht. Via verschillende eigenaren in Nederland kwam de auto terecht bij de huidige eigenaar. De auto werd in de jaren 2009 tot en met 2016 volledig en ‘body off’ gerestaureerd en gereviseerd naar originele specificaties! Werkelijk alles is minutieus onder handen genomen; deze Mercedes-Benz verkeert in perfecte concoursstaat! Sinds afronding van de restauratie heeft de auto ca. 400 kilometer gereden. De auto is compleet met diverse extra onderdelen (waaronder een reserve versnellingsbak), originele handleiding, origineel onderdelenboek en technische databladen. Dit is een prachtige en zeldzame vooroorlogse Mercedes-Benz W21 cabriolet met een volledig bekende historie. Er is meer uitvoerige informatie op aanvraag beschikbaar via Altena Classic Service.

Onze prijs € 165.000,-
Bouwjaar 1933

Informatie aanvragen

Vul het onderstaande formulier in om vrijblijvend aanvullende informatie over deze klassieker te ontvangen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.Contact opnemen
+31 524 - 561 122

Blog

Traditionele open huis dagen Altena

Op Donderdag 27 & Vrijdag 28 December bent u van harte welkom bij ons tijdens de traditionele open huis dagen. De showroom krijgt weer een metamorfose om u in ongedwongen sfeer te laten genieten van diverse prachtige blinkende klassiekers. Zeker de werkplaats is een kijkje waard. Er zijn verschillende auto's voor reparatie, restauratie en onderhoud. Tevens interessant zijn de prewars en klassieke rally auto's.  
Uw browser is niet up-to-date!
U maakt gebruik van een oude, achterhaalde internet browser.

Om deze website te kunnen bezoeken raden wij u aan uw browser te updaten.