De Vaart 23
7784 DK ,Gramsbergen (Ane, NL)
+31 524 - 561 122
Altena Classic Service

T-Type Tourer, 1933T-Type Tourer, 1933

Verkocht
Bouwjaar1933
Motor:3.5 Liter

1933 Lagonda 3,5 liter T-Type Tourer

Deze auto is volledig gerestaureerd door een merk specialist gedurende de jaren 1997 tot 1999 en voorzien van een 3.5 liter gereviseerde Lagonda motor. Een groot voordeel is de Alvis gesynchroniseerde versnellingsbak, waarschijnlijk de beste transmissie verkrijgbaar in de jaren dertig. De auto heeft gedurende de 16 jaar na restauratie ongeveer 6000 mijl gereden.

De carrosserie is volgens de fabriek zwart van kleur en voorzien van helmvormige spatborden. Het interieur is van bourgondisch rood leder met tapijt in dezelfde kleur. De motorruimte is zeer gedetailleerd volgens hoge standaard. De standaard Kigas pomp is gemonteerd zoals gebruikelijk bij Lagonda in plaats van een choke; het starten van de motor klinkt als het starten van een vooroorlogs vliegtuig!

De 3.5 liter motor is het laatste type motor gebouwd door Lagonda, na de ongeveer 83 stuks geproduceerde motoren ging het bedrijf in 1935 in surseance van betaling. De motor is vergelijkbaar aan de door Lagonda geproduceerde 3 liter maar de 3.5 liter levert aanzienlijk meer vermogen.

Deze auto is in eerste klasse conditie en voorzien van diverse verbeteringen waaronder: restauratie van het Bishops Cam stuurhuis en een gereviseerde dynamo. Het gepolijste houten dashboard is voorzien van prachtige vintage instrumenten.

De auto rijdt perfect met de juiste Scintilla magneto maar wordt verkocht met een nieuwe omkeerbare spoel en distributie conversie; zodat men met de auto aan lange afstands rallies deel kan nemen en men dan eenvoudig de auto kan repareren indien bij het zeer onwaarschijnlijke geval de ontsteking uitvalt.

Het is een groot plezier om met deze auto te rijden!

Onze prijs Verkocht
Bouwjaar 1933

Blog

Rally ervaring te koop bij Altena

Binnenkort komen op onze website 2 klassiekers te koop beide met veel rally ervaring! Een Mercedes 280 SL handgeschakelde versie, de Mercedes heeft van 2011 t/m 2017 deel genomen aan de Tupen Rallye. En een Porsche 911S uit 1970 ook deze Porsche heeft veel rally ervaring, en de Tulpen Rallye gewonnen in 2010!
Uw browser is niet up-to-date!
U maakt gebruik van een oude, achterhaalde internet browser.

Om deze website te kunnen bezoeken raden wij u aan uw browser te updaten.