De Vaart 23
7784 DK ,Gramsbergen (Ane, NL)
+31 524 - 561 122
Altena Classic Service

BenzPatent motorwagen, 1886

Verkocht
Bouwjaar1886
MotorEencilinder viertakt. benzine
Cilinderinhoud950 cc
KoelingThermo sifon

Zeer exclusieve en exacte replica van de allereerste auto ooit, de Benz uit 1886 (het origineel bestaat niet meer). De eerste patentmotorwagen Benz.

De Benz is in december 2013 gereed gekomen na ongeveer 3500 uur noeste arbeid en veel denkwerk. De maten en de wijze van constructie zijn voor een groot deel overgenomen van oude tekeningen en een schaalmodel en opgemeten van een replica uit het automobielmuseum in München. Alle onderdelen, tot de kleinste schroefjes toe, zijn eigenhandig gemaakt.

Het eindresultaat mag er zijn: een verbluffend staaltje huisvlijt en doorzettingsvermogen resulteerde in de mogelijkheid één van de belangrijkste hoogtepunten in de automobielgeschiedenis van dichtbij te kunnen laten zien.

Onze prijs Op aanvraag
Bouwjaar 1886

Blog

Traditionele open huis dagen Altena

Op Donderdag 27 & Vrijdag 28 December bent u van harte welkom bij ons tijdens de traditionele open huis dagen. De showroom krijgt weer een metamorfose om u in ongedwongen sfeer te laten genieten van diverse prachtige blinkende klassiekers. Zeker de werkplaats is een kijkje waard. Er zijn verschillende auto's voor reparatie, restauratie en onderhoud. Tevens interessant zijn de prewars en klassieke rally auto's.  
Uw browser is niet up-to-date!
U maakt gebruik van een oude, achterhaalde internet browser.

Om deze website te kunnen bezoeken raden wij u aan uw browser te updaten.