De Vaart 23
7784 DK ,Gramsbergen (Ane, NL)
+31 524 - 561 122
Altena Classic Service

Bentley8 Litre 'Le Mans' 1931

Bouwjaar1931
Motor: Zescilinder lijnmotor

Met trots presenteren wij een van de meest indrukwekkende vooroorlogse auto’s die ooit gebouwd werd; de Bentley 8-liter. Deze magnifieke automobiel met kenteken GY673 begon zijn leven als een van de slechts 39 gebouwde Bentley 4-Liters met korte wielbasis. Chassis VA4093 is een van de laatst geproduceerde Bentleys in 1931. De auto werd geregistreerd in het jaar 1932. De Bentley 4-Liter deelde het chassis en alle componenten behalve de motor met het 8-liter model.

GY673 is nu uitgerust met een Bentley 8-liter motor en motornummer YR5084. Hier wordt Bentley 4-liter chassis VA4093 met registratie GY673 gepresenteerd als een Bentley ‘8-liter’. In 1932 werd chassis VA4093 nieuw geleverd met een Freestone & Webb carrosserie aan een Engelsman genaamd De Solla. Deze Bentley heeft verschillende gezaghebbende Britse autoliefhebbers als eigenaar gehad voordat de auto in 1976 werd aangekocht door de heer F.M. Wicock. Deze liet het Bentley 4-liter chassis VA4093 opwaarderen naar Bentley 8-liter specificaties door Don Mackenzie. Dit werd gedaan met originele Bentley 8-liter onderdelen. De meeste van deze onderdelen, zoals het motorcarter en de stuurinrichting, waren afkomstig van chassis YR5084 dat in 1938 door Bentley Motors werd gedemonteerd. De heer Wicock liet bij H&H Coachbuilding in Sussex een ‘Le Mans’ Open Tourer maken voor het korte chassis. Na voltooiing van de Bentley ‘8-Litre’ Le Mans werd deze verkocht aan de bekende Engelse Bentley-liefhebber Victor Gauntlett. In deze jaren reed zelfs Prince Michael of Kent Rally’s met deze zeer indrukwekkende Bentley. In het jaar 2012 werd de auto aangekocht door een Nederlander die een enorme bijdrage heeft geleverd aan de technische perfectie en de geschiedenis van deze magnifieke Bentley ‘8-Litre’. De eigenaar liet de auto op alle details verbeteren volgens de hoogste normen door de Nederlandse specialist ACS Engineering. Absolute perfectie en hoge betrouwbaarheid waren noodzakelijk om deel te nemen aan vele historische lange afstand rally-evenementen. Elk onderdeel van de Bentley kreeg de grootst mogelijke aandacht, kosten noch moeite werden daarbij bespaard. Upgrades werden gegeven aan de motor, elektra, remmen, ophanging, koeling en het uitlaatsysteem met behulp van zoveel mogelijk originele Bentley-onderdelen. Optisch is het vintage patina van de oude lak en leer prachtig bewaard gebleven. Er is een logboek beschikbaar met een beschrijving van al het werk, de upgrades en alle reguliere service die zijn uitgevoerd. Van 2012 tot en met 2019 is deze Bentley ‘8-Litre’ voortdurend verzorgd door ACS Engineering. Tijdens alle ritten en rally’s door geheel Europa heeft een gespecialiseerde monteur van ACS de auto vergezeld voor afstelling en service. De eigenaar heeft genoten van deze prachtige machine en hierbij 5000 kilometer per jaar gereden. De meest recente inzet was in de Gran Premio Nuvolari. Verder heeft de Bentley ‘8-Litre’ deelgenomen aan de Beach to Bridge, Parijs – Amsterdam, Tirol Classic en vele andere nationale en internationale evenementen.

Dit is een bijzondere kans om een zeer zeldzame en legendarische Bentley te kopen. Er zijn slechts 39 Bentley 4-liter ‘short chassis’ automobielen gebouwd en er zijn slechts 100 Bentley 8-liter-motoren geproduceerd. Deze prachtige Bentley ‘8-liter’ Le Mans met registratie GY673 is misschien wel de meest indrukwekkende vooroorlogse auto die u ooit zult zien. Deze historie van deze Bentley is volledig gedocumenteerd met historische documenten, waarderingen van deskundigen en facturen. Deze zeldzame en exclusieve Bentley is up-to-date onderhouden en staat klaar voor de mooiste ‘roadtrips’ en prachtige rally’s.

Deze machtige Bentley ‘8-litre’ Le Mans is de overtreffende trap van de vooroorlogse automobielbouw, deze machine is de droom van menig Bentley liefhebber. Dit is een unieke kans om in het bezit te komen van een zeldzame en zeer exclusieve prewar Bentley ‘8-Litre’ Le Mans in perfecte optische, mechanische en technische conditie. Deze indrukwekkende Bentley met registratie GY673 staat ‘turn-key’ klaar voor elk avontuur.

Onze prijs Op aanvraag
Bouwjaar 1931

Informatie aanvragen

Vul het onderstaande formulier in om vrijblijvend aanvullende informatie over deze klassieker te ontvangen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.Contact opnemen
+31 524 - 561 122

Blog

Interclassics Maastricht 2020

Zoals u van ons gewent bent starten wij het jaar met de beurs Interclassics in Maastricht. U kunt ons vinden in de Noordhal pal voor de hoofdingang! Wij heten u van harte welkom bij ons op de stand!  
Uw browser is niet up-to-date!
U maakt gebruik van een oude, achterhaalde internet browser.

Om deze website te kunnen bezoeken raden wij u aan uw browser te updaten.