De Vaart 23
7784 DK ,Gramsbergen (Ane, NL)
+31 524 - 561 122
Altena Classic Service

Austin Healey MK III, 1967

Bouwjaar1967
Motor: Zescilinder lijnmotor

Austin Healey 3000 Mk III Phase 2, jaar 1967. Chassisnummer HBJ8L / 3821X, motornummer 29K / RU / H128XX. Kleur Donkerblauw (basilica blauw) over crèmewit (een zeldzaam en origineel Healey-kleurenschema) gecombineerd met een donkerblauw leren interieur en donkerblauw tapijt. Blauwe soft-top en een blauw mohair tonneau-cover. Deze fantastische ‘Big Healey’ werd in 1967 nieuw verkocht in Illinois (VS). In 1988 werd de auto naar Nederland verscheept. In 1999 werd de Healey gekocht door Altena Classic Service om volledig te worden gerestaureerd voor een klant. In de periode 1999 – 2001 werd de Austin Healey uitgebreid gerestaureerd naar concours conditie. Kosten noch moeite werden daarbij gespaard; alles werd gerestaureerd, gereviseerd en/ of vernieuwd. De motor werd gereviseerd door Van Giersbergen en de carrosserie werd gerestaureerd door Van Emst. Een ordner met alle facturen, de fotoreportage van de restauratie en historische documenten is aanwezig. Deze fantastische Austin Healey is door de jaren heen gekoesterd en perfect onderhouden; deze Austin Healey verkeert in sublieme TOP-staat! De auto is voorzien van overdrive, 72-spaaks verchroomde spaakwielen met Vredestein Classic Sprint 185/15 banden, een roestvrijstalen uitlaat en een chromen badge bar met twee Lucas SLR576 vérstralers. De originele Amerikaanse titel en importdocumenten zijn aanwezig. Deze ‘Big Healey’ rijdt perfect; Een topexemplaar!

Onze prijs € 79.500,-
Bouwjaar 1967

Informatie aanvragen

Vul het onderstaande formulier in om vrijblijvend aanvullende informatie over deze klassieker te ontvangen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.Contact opnemen
+31 524 - 561 122

Blog

Via Flaminia Classic & Trails Of Afrika 2020

* Via Flaminia Classic   Wij houden van Italië, en wij houden van klassieke auto's. Daarom zijn wij in 2005 gestart met het organiseren van oldtimerrally's. En vanaf dat moment zijn wij elk jaar naar Italië geweest, het land en de mensen van wie we zoveel houden.   In september gaan wij naar de streek, die zo beroemd is vanwege de Mille Miglia; Midden-Italië. De rally start in de buurt van Siena en wij steken de Apennijnen meerdere keren over om te eindigen in de buurt van Rome.   Wij verblijven veelal in historische dorpen en kastelen. Het rally werk is niet al te serieus. Het gaat om het genieten van het mooie dat het leven in Italië te bieden heeft.   Indien u dit wenst, brengen wij uw auto per vrachtwagen naar het dichtstbijzijnde vliegveld. Kijk hier voor meer informatie. ............................................................................................................................................................................................................................................................................................   *The Trials of Afrika   Een rally speciaal voor vooroorlogse auto's door zuidelijk Afrika. We rijden over de mooiste wegen van de Westkaap; een aantal echt geweldige bergpassen voordat wij aankomen bij de weelderige en beroemde wijngebieden. Rijdend naar Namibië wordt het landschap steeds meer dor en uiteindelijk wordt het spectaculair, een geheel andere wereld. We laten onze auto's achter in Walvis Bay en vliegen naar Botswana voor enkele dagen safari. De finish is in het Royal Livingstone Hotel met uitzicht over de Victoria Watervallen. Klik hier voor meer informatie.  
Uw browser is niet up-to-date!
U maakt gebruik van een oude, achterhaalde internet browser.

Om deze website te kunnen bezoeken raden wij u aan uw browser te updaten.